ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Πάνος Σακέλης, λογοτεχνικό ψευδώνυμο του Πάνου Σακελλαριάδη, είναι ένας Έλληνας συγγραφέας μυθιστορημάτων επιστημονικής φαντασίας, μαγικού ρεαλισμού και θεατρικών έργων.

Από νεαρή ηλικία είχε κλίση στη λογοτεχνία, την ιστορία και την πολιτική και αφιέρωνε μεγάλο μέρος του χρόνου του μελετώντας θέματα μεταφυσικού περιεχομένου και φιλοσοφίας. Στα πρώτα του έργα βρίσκουμε ποιήματα και θεατρικά κείμενα ενώ τα τελευταία χρόνια συγγράφει μυθιστορήματα φαντασίας.

Ο Πάνος Σακέλης γεννήθηκε στην Αθήνα και ήταν το πρώτο από τα τρία παιδιά της οικογένειας. Στα δέκα του χρόνια, η οικογένειά του μετακομίζει στην Θεσσαλονίκη όπου παρακολουθεί και ολοκληρώνει τις σπουδές του στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Ανατόλια. Παρόλο που σας έφηβος ονειρεύεται να γίνει ηθοποιός λόγω οικογενειακών κατευθύνσεων (και πιέσεων) αποφασίζει να ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων στο Πολεμικό Ναυτικό, απ’ όπου αποφοιτά σαν Σημαιοφόρος Μηχανικός.

Υπηρετεί σαν Αξιωματικός στο Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό για εικοσιπέντε χρόνια, δώδεκα εκ των οποίων σε διάφορα πολεμικά πλοία, ενώ θα υπηρετήσει ακόμα και σε υποβρύχιο. Στις αρχές της δεκαετίας του ’90 παραιτείται από Αξιωματικός και ακολουθεί μια επιτυχημένη δεύτερη καριέρα στη νεοσύστατη εταιρεία τηλεπικοινωνιών Vodafone μέχρι τη συνταξιοδότησή του είκοσι χρόνια μετά. Όλα αυτά τα χρόνια δε σταματά να γράφει θεατρικά έργα, μυθιστορήματα και να μεταφράζει βιβλία εσωτερισμού.

Τα τελευταία δέκα χρόνια ζει και εργάζεται ως συγγραφέας στην Ελλάδα, εκδίδοντας τα βιβλία του σε όλο τον κόσμο σε έντυπη και ηλεκτρονική μορφή μέσω των Amazon, Fox Books, Smashwords, Barnes & Noble, Kobo κ.α.

Είναι παντρεμένος με την Έρη Γιαννακοπούλου και έχει δύο κόρες από τον πρώτο του γάμο, την Μάντυ και την Βάλια. Περνάνε μαζί με τη σύζυγό του τον μισό χρόνο στην Αθήνα και τον άλλο μισό στο εξοχικό σπίτι τους στον Παρνασσό, στην Κεντρική Ελλάδα.

Το μότο της ζωής του είναι η ρήση του Γουίλιαμ Τζένιγκς Μπράιν: “Το πεπρωμένο δεν είναι θέμα τυχαιότητας, είναι θέμα επιλογής”.

Απολαμβάνοντας ένα διάλειμμα
Με την γυναίκα του, Έρη
Με τις κόρες του, Μάντυ και Βάλια
Το σπίτι στον Παρνασό
Σαν Αξιωματικός του Ναυτικού