Άγγελοι, Δαίμονες, Άνθρωποι – Τα τρία κακά του Σύμπαντος

Μέρες που είναι είπα ν’ ασχοληθώ με κάτι που να έχει κάποια σχέση μ’ αυτές. Είναι βέβαιο πάντως ότι ο ίδιος ο τίτλος που επέλεξα αδικεί τα δυο από τα τρία όντα που αναφέρει, και όπως καλά καταλάβετε αυτοί που αδικούνται είναι οι άγγελοι και οι δαίμονες.

Οι σκέψεις που παραθέτω δεν οφείλονται σε κάποια ενορατική εικόνα μια που τουλάχιστον μέχρι στιγμής δεν έχω δει ούτε άγγελο, ούτε δαίμονα. Αν και με σχετική σιγουριά θα έλεγα ότι και το πλήθος των ανθρώπων που κυκλοφορεί δεν είναι ακριβές αντίγραφο του πρότυπου ανθρώπινου όντος.

Οι αρχαίοι μας πρόγονοι βέβαια γενικά χρησιμοποιούσαν τον όρο «δαίμων» τόσο για τους αγγέλους όσο και για τους καθαυτό δαίμονες. Ποιόν αιώνα τώρα χάθηκε ο όρος και άλλαξε σημασία, το αφήνω στην κρίση σας.

Αλλά ας ξεκινήσω απ’ τους αγγέλους. Ψηλοί, ωραίοι, κατηγοριοποιημένοι με βάση τα προσόντα τους και κυρίως φτερωτοί. Κάποιος ιδιαίτερος λόγος; Ο Μιχαήλ για παράδειγμα, σπαθί και αγριάδα πολεμιστή του μεσαίωνα. Ποιος ο λόγος; Δηλαδή αν κάποιος από σας τον δει ξαφνικά μπροστά του θα μείνει στο σπαθί για να τρομάξει ή στα φτερά του; Και μόνο που μια τεράστια φιγούρα θα υλοποιηθεί μπροστά του από το πουθενά, θα είναι αρκετή για να λιποθυμήσει και να είναι σίγουρος στην συνέχεια πως ότι είδε ήταν προϊόν της φαντασίας του. Τώρα αν τύχει και ο αρχάγγελος του μιλήσει, τέλος, πάμε για καθαρά ρούχα.

Να ξεκαθαρίσω ότι το ίδιο θα συμβεί αν ο οποιοσδήποτε δει μπροστά του, είτε έναν δαίμονα είτε και έναν εξωγήινο.

Ξεκαθαρίζω για να μην θεωρηθεί ότι αστειεύομαι. Άλλο άγγελος και δαίμονας και άλλο εξωγήινος.

Τι είναι όμως ένας άγγελος; Αν προς στιγμήν ξεχάσουμε τα θρησκευτικά κατεβατά και μείνουμε μόνο στην ουσία του θέματος, θα λέγαμε πως ένας άγγελος είναι μια δύναμη της δημιουργίας, ένας μαγνητικός κραδασμός που «βλέπει» προς το μέρος του θεού, ό,τι και να σημαίνει αυτή η λέξη. Πιο απλά, είναι η δύναμη που εκπροσωπεί την παγκόσμια τάξη και κατ’ επέκταση και την ιδέα της ζωής.

Έρχεται αρωγός μας όταν τον καλούμε; Δεν ξέρω. Έχω αγαπητούς φίλους που διατείνονται ότι έρχεται. Ποτέ όμως δεν μου εξήγησαν το γιατί. Προσωπικά πιστεύω πως ο άνθρωπος θέλει να έχει κάποια βοήθεια ακόμα και όταν δεν την αξίζει και έχει επινοήσει αυτήν την προσέγγιση. Δεν είναι δυνατόν να λέει κάποιος «επικαλέστηκα τον άγγελό μου να μου βρει θέση πάρκινγκ και ω του θαύματος, βρήκα!»

Πότε ένας άγγελος θα παρέμβει στην ζωή μας; Αν ο άγγελος είναι όντως μια δύναμη τάξης στην δημιουργία, τότε μόλις η ζωή μας μπει σ’ αυτήν την τάξη, πολύ πιθανόν να έλξει επαγωγικά την ομόλογη αγγελική δύναμη και να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η παρούσα μας θέση. Μέχρι εκεί αν και υπάρχει και η περίπτωση οι δυνάμεις της τάξης να δουλεύουν συνέχεια δίπλα μας, μέσα μας και όπου αλλού βάλει ο νους σας.

Ένας τέτοιος όμως άγγελος δεν είναι κακό του σύμπαντος αφού αποτελεί συστατικό του στοιχείο. Το κακό είναι η αντίληψη του ανθρώπου γι’ αυτόν και η συσσωρευμένη ενέργεια που ο άνθρωπος δημιουργεί για μια ψευδή οντότητα που μορφοποιεί τελικά ένα μαγνητικό διαστρεβλωμένο αποτύπωμα μέσα στον συναισθηματικό κόσμο της ανθρωπότητας. Αποτέλεσμα; Ο αρνητικός αυτός μαγνητισμός, απομυζάει ενέργεια απ’ το ανθρώπινο γένος δημιουργώντας περισσότερα προβλήματα από αυτά που οι αγγελοκρουσμένοι πιστεύουν ότι λύνουν.

Μια από τα ίδια και οι δαίμονες. Οι δαίμονες κοιτάνε προς την άλλη κατεύθυνση. Οι κακόμοιρες δυνάμεις αναρχίας του σύμπαντος, έχουν γίνει για τον άνθρωπο οι καταστροφείς της ευτυχίας του. Τόσο πολύ έχουν διαστρεβλώσει ακόμα κι αυτόν τον μεταμορφωτικό συμπαντικό παράγοντα. Πάλι από τον άνθρωπο γίνονται μαγνητικές συσσωρεύσεις στον συναισθηματικό κόσμο της ανθρωπότητας, πάλι χάσιμο ενέργειας.

Και το χειρότερο, τους έχουμε βάλει και να τσακώνονται μεταξύ τους. Δεν πιστεύω να φαντάζεται κανένας ότι η πάλη αυτή γίνεται σε κάποιον απομακρυσμένο γαλαξία προκειμένου να επικρατήσουν οι μεν επί των δε σε κάποιον διάπυρο πλανήτη; Προφανώς για τον άνθρωπο θα πρέπει να παλεύουν, αν, και όταν παλεύουν.

Μέρες λοιπόν που είναι, ας τους αφήσουμε στην ησυχία τους και ας αναζητήσουμε μέσα μας την αρμονία της τάξης και την αναγέννηση που δίνει η μεταμόρφωση. Ο άνθρωπος είναι το εργαλείο που χειρίζεται την τάξη και την αρμονία μια που αυτός είναι που αποτελεί τον νου της δημιουργίας.

Τάξης, αναρχία, νους. Ο επικίνδυνος είναι ο τρίτος, πιστέψτε με!

Μπορείτε αν θέλετε να σχολιάσετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ακολουθήστε μας σ' αυτό το ταξίδι