Η πίσω όψη της πίσω όψης; Μα αυτή δεν είναι η μπροστινή;

“Γιατί; Ποιος το λέει;”

“Θα μας τρελάνεις τώρα; Όχι ότι θέλει πολύ αλλά είμαι σίγουρος πως η ερώτησή σου είναι μούφα!”

Θα συμφωνήσω. Κυριολεκτικά είναι μούφα.

Στον απόλυτο κόσμο μας, υπάρχει η μπροστινή όψη και η πίσω όψη. Είναι αυτονόητο, και θα συμπλήρωνα και απόλυτα λογικό, πως η πίσω όψη κάθε πράγματος δεν μπορεί παρά να έχει μια και μοναδική μπροστινή όψη κι αυτή είναι αυτή που βλέπουμε. Μόλις όμως στρέψουμε ένα αντικείμενο για να δούμε την πίσω του όψη, αυτόματα αυτή γίνεται η μπροστινή μας όψη -αφού αυτή είναι μπροστά μας πλέον- και η μέχρι πριν μπροστινή όψη έχει γίνει η πίσω όψη.

Το παράλογο κρύβεται στην απόδοση της έννοιας “μπροστινή όψη”. Η δική μας μπροστινή όψη δεν είναι υποχρεωτικά και η μπροστινή όψη ενός αντικειμένου.

Για τα αντικείμενα δεν νομίζω πως ο όλος συλλογισμός έχει ιδιαίτερη σημασία. Μπορούμε πολύ εύκολα να ξεπεράσουμε την παγίδα αποδεχόμενοι πως ένα αντικείμενο έχει έξη όψεις. Αριστερή, δεξιά, μπρος, πίσω, πάνω και κάτω. Σωστά; Σωστά. Επομένως ποια είναι η μπροστινή του όψη; Δεν μας χ… ρε Ν… !

Εγώ όμως θα συνεχίσω. Διατείνονται όλοι -σοφοί και ανόητοι  πλέον- πως ζούμε σ’ ένα Μάτριξ. Ωραία. Σε ποια όψη όμως αυτής της κατάστασης ζούμε; Ο φίλτατος Νιο, η Τρίνιτι και ο Μορφέας από την γνωστή κινηματογραφική τριλογία έχουν καταφέρει να μας τρελάνουν. Αυτό που δεν μας είπαν όμως ήταν πως τελικά όλοι μας είμαστε βυσματωμένοι και απλά όποιος διάλεγε το μπλε χαπάκι του αποκαλυπτόταν η αλήθεια. Δηλαδή;

Δηλαδή αυτός περνούσε στην πίσω όψη της πραγματικότητας που χαρακτήριζε τους πολλούς. Εκεί όμως βρισκόταν σ’ έναν άλλο κόσμο που το ξεπέρασμά του, δεν σε οδηγούσε πίσω στον αρχικό αλλά κάπου καλύτερα.

Με απλά λόγια, η πίσω όψη της πραγματικότητας του Μάτριξ, έχει την δική της πίσω όψη που δεν έχει καμιά σχέση με την μπροστινή όψη από την οποία τα πάντα ξεκίνησαν.

Πιάσε το ωόν και κούρεφτο.

Όμως αν θέλουμε να μιλήσουμε για συνείδηση και αν θέλουμε να αναζητήσουμε την εξελικτική πορεία του ανθρώπου, πρέπει να σκεφτούμε πάνω σ’ αυτήν την αρχή. Ευτυχώς ή δυστυχώς, τελειώνοντας μια διαδικασία, υπάρχει πάντα η επιλογή να επιστρέψουμε στην κλασική μπροστινή όψη ή να συνεχίσουμε στην πίσω όψη κάνοντας την την καινούργια μας πραγματικότητα.

Και για να φτάσω στο ζητούμενο, όταν ο κύριος με το δρεπάνι μας αναγκάσει να διαλέξουμε το χαπάκι, ας προσέξουμε καλά. Το κόκκινο χαπάκι θα μας πλύνει, θα μας καθαρίσει από τα ανομήματά μας και θα μας ρίξει στην γούρνα των πρώτων υλών ώστε οι καινούργιες υπάρξεις να βρουν πράγμα να χτίσουν το εγώ τους. Αν τώρα διαλέξουμε το μπλε χαπάκι, θα περάσουμε στην πίσω όψη για να δοκιμάσουμε την τύχη μας.

Τόσο απλά.

Και θα ρωτήσει κάποιος: Εσύ που το ξέρεις; Σιγά μην το ξέρω. Όποιος λέει ότι το ξέρει, είτε σας λέει ψέματα είτε παραμυθιάζει ακόμα και τον εαυτό του και διατείνεται σ’ όλους τους τόνους ότι κουβαλάει την αλήθεια, μια αλήθεια που του ήρθε εξ αποκαλύψεως!

Προσπερνώ λοιπόν την ερώτησή σας για να πω τα δικά μου.

Διαλέγοντας το μπλε χαπάκι θα προχωρήσω στην επόμενη πίστα;

Χλωμό το κόβω. Οι περισσότεροι ότι και να διαλέξουν, πρώτες ύλες θα γίνουν. Όμως κάποιοι που θα έχουν προετοιμαστεί για να βλέπουν την πίσω όψη σαν μια νέα πραγματικότητα, μάλλον θα καταφέρουν κυριολεκτικά να κατακτήσουν την δυνατότητα να περάσουν την συνείδησή τους σ’ αυτήν την πίσω όψη με την δική της πλέον πίσω όψη που ΔΕΝ έχει καμιά σχέση με την εδώ πραγματικότητα.

Πρώτο συμπέρασμα: Αυτοί που νομίζουν ότι μιλάνε με όντα της πίσω όψης, ας το ξανασκεφτούν. Μάλλον συνδιαλέγονται με κατάλοιπα που ετοιμάζονται να μπουν στην γούρνα των πρώτων υλών της δικής μας πραγματικότητας.

Δεύτερο συμπέρασμα: Αφορά τα μηνύματα που παίρνουν κάποιοι άλλοι, και δεν αναφέρομαι στους γιαλαντζί αβανταδόρους του συστήματος επικοινωνίας με τους τεθνεώτες αδελφούς μας -ή και με τους αγγέλους ή διαόλους της πίσω όψης-, αναφέρομαι σ’ αυτούς που με κάποιον άγνωστο ακόμα τρόπο καταφέρνουν να συλλαμβάνουν δονήσεις που έρχονται από εκεί. Τους παρακαλώ πριν τα ανακοινώνουν να προσπαθούν να τα αποκρυπτογραφούν με τον πιο ειλικρινή τρόπο. Αν το σύστημα του Μάτριξ, τους έχει δώσει αυτό το χάρισμα, είναι αμαρτία να το λερώνουν.

Γενικό συμπέρασμα: Η πίσω όψη κάθε πράγματος μπορεί να έχει την δική της πίσω όψη που δεν είναι υποχρεωτικά η αρχική μπροστινή όψη.

“Και αφού μας ζάλισες, τί προτείνεις;” θα ρωτούσε κάποιος.

Προτάσεις δεν υπάρχουν, υπάρχουν μόνο απόψεις. Και η δική μου άποψη είναι πως μέσα στην τόση πληροφόρηση θα πρέπει να κρύβεται και η αλήθεια. Ας δώσουμε λοιπόν την δέουσα προσοχή στο θέμα ώστε να αποκτήσουμε την δική μας άποψη. Αυτήν την άποψη για το τι είναι ζωή και ποιος είναι ο σκοπός της, ας φροντίσουμε να την υπηρετήσουμε σωστά. Τουλάχιστον όταν φτάσει η στιγμή, να μην πάμε σαν το σκυλί στ’ αμπέλι, γιατί καλοί μου φίλοι οι περισσότεροι από εμάς έτσι θα φύγουν.

Καλή συνέχεια! Τα μπάνια του λαού εξυπηρετούν πολλές καταστάσεις κι όποιος τολμά ας δει και την πίσω τους όψη.

Υ.Γ. Και για να μην κρύβομαι πίσω από μισόλογα. Είναι ένα διάλλειμα για να πάρουμε δύναμη και να υπηρετήσουμε με καινούργια δύναμη την σκατοπραγματικότητα, ή χωρίς να το ξέρουν οι ταγοί, μας δίνουν το δικαίωμα να ξεκουράσουμε το μυαλό μας και να δούμε τα πράγματα όπως πραγματικά είναι; Μάλλον όμως το σύστημα έχει στηθεί τόσο καλά που κορώνα χάνεις, γράμματα κερδίζω!

Μπορείτε αν θέλετε να σχολιάσετε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ακολουθήστε μας σ' αυτό το ταξίδι