Αττεσλής, ο μύστης του Στροβόλου, ο Θεραπευτής-Διδάσκαλος της Σοφίας

Αττεσλής, ο Θεραπευτής-Διδάσκαλος της Σοφίας

Πολλά θα μπορούσε να πει κανείς για τον μεγάλο αυτόν διδάσκαλο. Ο Στυλιανός Αττεσλής ήταν συγχρόνως κι ένας θεραπευτής. Η φιλοσοφία του είναι, αν και με συνοπτικό τρόπο, καταγεγραμμένη στο βιβλίο το εξώφυλλο του οποίου βλέπουμε παραπάνω. Αν κάποιος θελήσει να το προμηθευτεί, θα πρέπει να ψάξει αρκετά. Φαίνεται να είναι εξαντλημένο. Το βιβλίο είναι δομημένο κατά θέμα και προσωπικά το βρήκα πολύ αξιόλογο.

Είχα όμως την τύχη να πέσουν στα χέρια μου και μια σειρά από μαγνητοφωνημένες συνεδρίες του. Σ’ αυτές αναφέρονται πολλά από τα θέματα του βιβλίου. Ήδη έχω ανεβάσει τις έξι από αυτές και σύντομα θα ανεβάσω και άλλες.

Προσωπικά πιστεύω πως ο Στυλιανός Αττεσλής ήταν ένας πραγματικός διδάσκαλος της Εσωτερικής Επιστήμης. Οι διδασκαλίες του μόνο κέρδος μπορούν να δώσουν στον καλοπροαίρετο εσωτεριστή. Σήμερα που το διαδίκτυο βρίθει από κατ’ επίφαση διδασκάλους της εσωτερικής σοφίας, καλό είναι να ακούγονται και φωνές που πραγματικά αυτό που λένε το υπηρετούν ή το είχαν υπηρετήσει.

Η ζωή του είναι αυτή ενός θεραπευτή και η διδασκαλία του άρχισε το 1919 στην Κύπρο όταν ο νεαρός Στυλιανός σε ηλικία μόλις επτά ετών ήταν ήδη σε θέση να ταξιδεύει συνειδητά στους κόσμους υψηλότερων διαστάσεων. Οι γονείς του τα γνώριζαν αυτά, πίστευαν στις ικανότητές του αλλά τον παρότρυναν να μην τις αποκαλύπτει σε άλλους.

Ο Δάσκαλος δεν ήταν ενδιάμεσο και ούτε έκρινε σωστό να ανοίγεται κανείς σε άγνωστες ενέργειες ως μέντιουμ και να τους επιτρέπει να εκφραστούν μέσω αυτού. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να αποδειχτεί επικίνδυνο και να οδηγήσει σε σκοτεινά μονοπάτια. Όταν ο Δάσκαλος μίλαγε για συντονισμό εννοούσε το «συνκραδασμό» του με τον οδηγό-φίλο του, όπου οτιδήποτε γινόταν με το χέρι του ή όταν επικοινωνούσε μαζί του η γνώση αυτή αμέσως του γινόταν οικεία.

Οι εντυπωσιακές θεραπευτικές ικανότητες του Δασκάλου επέτρεψαν σε παράλυτους και ανίκανους να περπατήσουν ξανά. Ο Δάσκαλος δεν θεράπευε μόνο φυσικό πόνο αλλά και αυτούς των οποίων οι καρδιές είχαν συναισθηματικό πόνο. Και αυτοί που περπατούν σε νοητικό σκότος, στην άρνηση και στη σύγχυση τους απομάκρυνε από τις σκιές και τους οδηγούσε στο φως. Η προθυμία αλλά και η ικανότητα του Δάσκαλου να διδάσκει προσέλκυσαν πολλούς ανθρώπους, τους οποίους ανάλογα με το επίπεδο συνειδητότητάς τους, τους κατάτασσε σε διαφορετικούς κύκλους: τον εξωτερικό κύκλο, των εσωτερικό κύκλο, τον εσώτερο κύκλο και τον εσώτατο κύκλο. Τους σοβαρούς ερευνητές, αυτούς δηλαδή που έθεταν την πνευματική ενασχόληση σαν κύριο στόχο, τους δίδασκε προχωρημένες μεθόδους και ασκήσεις.

Παρακαλώ να μην παρεξηγηθούν τα λόγια μου. Έχω βρει πολύ αξιόλογα πρόσωπα στα κοινωνικά δίκτυα που προσπαθούν απεγνωσμένα να κάνουν την διαφορά σ’ αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Το δε ευχάριστο είναι πως κάποιες από αυτές τις φωνές ανήκουν σε άτομα σχετικά μικρότερα σε ηλικία από αυτά που θα περίμενε κανένας.

Το αύνολο των συνεδρίων του θα αναρτηθούν στο κανάλι μου στο YouTube.

Σ’ αυτούς που θα θελήσουν να τον ακούσουν εύχομαι καλή ακρόαση.

 

2 thoughts on “Αττεσλής, ο μύστης του Στροβόλου, ο Θεραπευτής-Διδάσκαλος της Σοφίας”

 1. Ο Δασκαλος μιλησε για κυκλους της αληθείας. Πως μπορει κανεις να μαθει περισσοτερα;

  • Μακάρι να μπορούσα να σας απαντήσω. Δυστυχώς στις ημέρες μας οι κύκλοι αυτοί μάλλον έχουν εξαφανιστεί. Προσπαθήστε πάντως να επικοινωνήσετε με την κόρη του στην Κύπρο, εκείνη τουλάχιστον για οτν κύκλο του Διδάσκαλου κάτι παραπάνω θα ξέρει. Εγώ από την μεριά μου θα ανρτήσω ακόμα δέκα ομιλίες του. Μ’ αυτές εξαντλούνται τα κείμενα που έχω στα χέρια μου.
   Το απόσπασμα που ακολουθεί είναι από μια αλληλογραφία που είχα μαζί της.

   If you want to know more you can contact Dr. Louis Louca. He is a heart surgeon living in Athens. He was one of the best students of my father and have many circles in Greece.
   If someone want to know more about our work, here is our web-site: www@researchersoftruth.org
   Attached you will find my seminar program 2017. My e-mail address is: atteshli@cytanet.com.cy
   I promise you that even when I will not be here on earth my father’s teaching will live for ever.

Leave a Reply/Αφήστε μια απάντηση